Visitekaartjes design lees meer Logo design lees meer HTML/CSS lees meer

Grafisch design

Een grafisch webdesigner zorgt voor het ontwerpen en vormgeven van een website. De uitstraling van een website moet evenredig zijn aan de uitstraling die de organisatie zelf ook heeft of wil gaan hanteren. Daarom is het van belang dat er een goed ontwerp voor de website wordt gemaakt, die rekening houdt met deze uitstraling en inspeelt op de wensen van de markt.

Lay-out

Een grafisch webdesigner zorgt voor de lay-out van een website. Dit betekent dus dat hij zorgt voor de vorm van de website, hierbij valt te denken aan het aantal kolommen, aantal foto's, aantal balkjes en dergelijke. Ook zorgt een grafisch webdesigner voor de typografie van de website. Dit houdt onder andere in het lettertype, de grootte van de letters en de ruimte tussen de letters. Het lettertype heeft een grote invloed op het leesgemak en het overzicht van de website.
Als laatste zorgt een grafisch webdesigner ook voor de kleuren die gebruikt worden. Het kleurgebruik moet in overleg met de klant worden bepaald, aangezien de kleuren vaak voor de uitstraling van de website zorgen en deze moet overeen komen met de uitstraling van de organisatie. Daarom moet de grafisch webdesigner inspringen op de wensen van de klant, zodat het optimale resultaat kan worden behaald.

Gebruiksgemak

Voor internetgebruikers is het belangrijk dat de website makkelijk in het gebruik is. Dit betekent dat  het lettertype goed te lezen moet zijn, dat de kleuren ervoor zorgen dat de tekst makkelijk te lezen is en dat de website overzichtelijk is. Om op al deze punten te letten is het belangrijk om een grafisch webdesigner aan te nemen die ervaring heeft in het maken van websites.