Visitekaartjes design lees meer HTML/CSS lees meer Logo design lees meer

Website fotografie

Een website is vaak het eerste punt wat een potentiële klant ziet van een organisatie. Daarom is het belangrijk dat deze site ook dezelfde uitstraling heeft als de organisatie. Als de uitstraling van de website niet overeenkomt met de organisatie zelf, is het voor de klant moeilijk om de echte identiteit van de organisatie te vinden. De website moet dus van dezelfde kleuren en stijlen voorzien zijn als de organisatie. Hiervoor is het mogelijk om een paar foto's van het bedrijf of foto's die te maken hebben met het bedrijf, op de website te zetten.

Uitstraling

De foto's op een website zorgen ervoor dat de website levendiger wordt. Het geeft een beter en helderder beeld van de organisatie. De foto's op een website vallen vaak meer op dan het stukje tekst dat erbij staat. Daarom is het belangrijk dat deze foto klopt met de werkelijkheid. De foto's die op een website staan kunnen de organisatie illustreren of de producten die zij produceren. Ook komt het vaak voor dat er portretfoto's op een website staat. Dit geeft een informelere en persoonlijkere band met de klant weer. Een foto zegt immers meer dan woorden.

Foto's

Als organisatie kun je ervoor kiezen om zelf foto's te maken en deze aan te leveren aan de webdesigner. Ook hebben sommige webdesigners zelf een fotograaf in dienst die deze professionele foto's kunnen maken. Als derde optie is het ook mogelijk dat de webdesigner gebruik maakt van zogenoemde stockfoto's. Deze foto's zijn rechtenvrij en kunnen op bepaalde websites gevonden worden. Op deze manier kun je gratis foto's op de website plaatsen. Deze foto's zijn wel niet zo uniek en persoonlijk als de foto's van de andere twee opties.